fbpx

2021. aasta Euroopa keeltepäev: 20 aastat keelelist ja kultuurilist mitmekesisust tähistades.

Postitatud kategoorias:

Uudised

Otepää Gümnaasiumis otsustasid võõrkeelte õpetajad tähistada Euroopa keeltepäeva erinevate ülesannetega võõrkeele tundides.

Saksa keele gümnaasiumiosa tundides tutvustas šveitsi vahetusõpilane Emilie Brenta 10. ja 11. klassi õpilastele Šveitsi saksa keele ja ametliku riigikeele erinevusi. Emilie oli valmistanud väga põhjaliku esitluse erinevustest häälikutes, sõnavaras ja piirkonniti. 9. klassis tutvusime koomiksitega ja püüdsime neid ka ise teha.

Vene keele tundides on plaanis 7. klassis kuulata, hääldada sõnu, erinevates keeltes, 10. klassis kirjutada vene keeles: Miks on vaja võõrkeeli õppida? (kleebitakse ühele lehele kokku), 6. klassis joonistame tähepildi. Lisaks leida huvitavad faktid vene keele kohta.

Inglise keele gümnaasiumi tundides tuletasime viktoriiniga meelde kõik EL riigid, saime teada, millal tähistatakse Euroopa Keeltepäeva ning lõpuks saime teada, kui paljudes EL riikides on kasutusel euro. Seejärel toimus Kahoot, mida tegid nii 8. klassid kui ka gümnaasium. 10.klassi I rühma, 7.a ja 6.a klasside keeletundides tutvusime huvitavate faktidega ingliskeelselt plakatilt „20 fakti, mida sa veel Euroopa keeltest ei tea“ ning vaatasime humoorikaid videoid, millega õppisime Euroopa keeltes häälduselt ja kirjapildilt üpris sarnaseid sõnu. Pöörasime tähelepanu ameerika ja briti inglise keele erinevustele. Kahoot viktoriinis said õpilased kas individuaalselt või väikestes rühmades mõõtu võtta sõnade keelevariante ära arvates ning kolmes videos tutvuda briti ja ameerika inglise keele hääldusnüanssidega. 4. klassid tegid posteri, millel oli ühele eestikeelsele sõnale leitud vasted erinevates euroopa keeltes. 5. klassid tegi plakati ühest Euroopa riigist, 6.b klass otsis lippude järgi riike ja tegi väikese kokkuvõtte nendest riikidest. 7. b ja 9. klassid tegid läbi Mini Euroopa digimängu ja koostasid ise küsimusi Kahoot mänguks Euroopa kohta.

Võõrkeelte õpetajad