2.a ja 2.b õppisid leivategu

Postitatud kategoorias:

Uudised

31.oktoobril külastasid 2.a ja 2.b klass Ülenurmel asuvat Eesti Põllumajandusmuuseumi. Osalesime õppeprogrammis “Viljaterast leivani”. Tutvusime ajaloolise leiva valmistamise viisiga – käisime läbi teekonna viljaterast rukkileivani. Koos läbisime leiva valmistamiseks olulised etapid: proovisime esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist ja jahvatasime käsikiviga jahu. Juhendaja tutvustas meile erinevaid viljasorte ja nende kasutamist toiduvalmistamisel. Ta rõhutas ka seda, et just juuretisega valmistatud rukkileib on tervisele kasulik. Õppisime leivataigna tegemist ja saime teada leivaga seotud vanaaja rahvatarkustest, kommetest ja uskumustest.

Kõik osalejad said ise vormida leivakaku ning valmistasime selle juurde ka võid. Pärast saime omavalmistatud leiba ka maitsta ja leivateo kohta kokkuvõtvat filmi vaadata. Oi, kui hästi maitses endavalmistatud veel ahjusoe leib!

Programmi lõpus saime kaasa “Ahjualuse leivaraamatu” töövihiku ning lauamängu, et saadud teadmisi veel klassis kinnistada.

2.a ja 2.b õpetajad Kaire Ojavee ja Kätlyn Rudissaar